halaman

Sunday, March 27, 2011

dahtakdir

setelah lebih kurang 19 tahun aku hidup. setelah 19 tahun aku keluar dari rahim mak aku. setelah 19 tahun mak serta bapak aku membesarkan aku,aku dapat simpulkan disini dengan simpulan bahasa bahawa aku memang insan yang perlu berakit-rakit ke hulu,berenang-renang ketepian. semua perkara yang aku lakukan memang perlu aku lakukan dengan penuh perlakuan yang sopan. tak seperti sesetengah insan yang hanya perlu berlaku kurang ajar namun masih mampu dapat apa yang mereka mahu/

hendak kata aku ni insan yang bernasib malang tidak juga sebab aku boleh dikira bertuah kerana orang cakap aku berada dilandasan yang betul walaupun bukan berada di landasan kereta api. banyak lagi insan malang yang merana sebab mereka tidak mendapat peluang seperti aku. apa yang aku perlu lakukan hanyalah bersyukur dan menadah tangan kepada yang maha esa.

aku akui aku semakin kuat sekarang kalau nak dibandingkan 10 tahun yang lalu. 10 tahun yang lalu adalah haiqal yang loser serta selekeh serta bodoh serta tidak pandai bersukan. tranformasi yang berlaku juga adalah dasar usaha aku sendiri.

terima kasih untuk aku!

Wednesday, March 23, 2011

theendofthejourney

aku tahu,mesti ramai yang dah update blog cerita pasai kesedihan nak tinggaikan alam bina. mesti ramai punya. percaya lah cakap aku. walaubagaimanapun,aku tetap nak buat satu entri pasal kesedihan aku nak tinggalkan alam bina. masyaallaaaaaahhhhh...... sedihnyaaaaaaa.

masa ni,perkataan basem belum tercipta(agaknya)sebab semua baru nak start kenal. belum tumbuh tocang lagi.



selepas habis kelas GC(first kelas GC kot)
aku paling rindu gambar ni sebab danial hakim still dalam group. asal kau dah lain doh hakim,sumpah aku rindu kau yang dulu.




ramai2 pegang banner hakim. tanda sokongan beliau menjadi JKP

ARCHIWEEK(kita main ketuk selipar dengan baldi macam orang gila,tapi enjoy)

gambar blur-muka aku tak nampak-malam tu kena layan mcm budak form1. nice one lah! =.=
FIRST TIME KAYAK(ada dian mashita laaaa :-) 
hakim in the group that day


aku rasa aku paling tough dalam ramai2 tu

kita balik semayang jumaat sama-sama,kita celebrate birthday sama-sama,kita jadi bodoh pun sama-sama

ingat lagi tak kita pergi cheras sebab nak mandi swimming pool??


broga hills dan malam GARIS




and our last trip la aku rasa,RIMBUN DAHAN

one happy family "at home"

jaguar ni la yang azah mintak kat aku

kalau tak tau baca maknanya buta huruf

muka2 manis para ABIAN

sexeh back of me
eventhough aku takdak awek,tapi aku berbangga sebab ada kawan-kawan yang hensem macam aku serta cantik dan comel macam sarah

kami hensem tapi tak basem!!!


p/s: dah split nanti roger-roger ah

berzamandahberlalu

sekarang bukan lagi zaman 90-an. lagu-lagu zaman tu semua stok nak makan pelempang punya basem. rambut belah tengah,baju FILA,besar pulak tu,kasut DC,seluar snails. watthefak! memualkan doh hidup zaman tu.

zaman sekarang jugak bukan macam zaman 90-an. band2 zaman tu semuanya letak nama bermula dengan huruf 'S'. slam,spin,spoon,sting. tak rasa annoying ke? orang buat band,dia pun nak buat band,hasilnya tengok la. macam haraaaaam.

zaman sekarang jugak bukan macam zaman 80-an. seluar paras pusat,ketat sampai nampak telur,rambut tak sikat,panjang berjela. agaknya zaman tu gunting belum dicipta kot. tapi at least zaman 80-an tak seteruk zaman 90-an la. zaman 90-an adalah zaman paling bala sepanjang abad.

zaman sekarang adalah zaman berfacebook,vlogging,twitter,blogging,youtubing dan skyping sampaikan terlupa dah masuk waktu maghrib! laaaa,dah maghrib, sekejapnya. ok chow



p/s: lagi 20 tahun,zaman kita akan dikutuk oleh anak-anak serta cucu-cucu kita.

Friday, March 18, 2011

aku , afiq
yeah kami memang sgt bergaya. ada masalah?? settle balai

sebenarnya aku tak jatuh,sempat cover

azah,hakim,jehan miskin
teh tarik dalam cawan plastik.slack gila babi
:satay kajang samuri,kajang


menjadi penjual sabun protex yang berjaya

tak sangka. tinggal cuma dua minggu. :-(

dahstartpanggilsayang

ok, u call him baby
he call you baby too
sooo bieber

BEBEH,BEBEH,BEBEH huuuuuuuu

Wednesday, March 16, 2011

masamerubahsegalanya

dulu kecik-kecik aku selalu main tuju selipar. bila petang ja,lorong depan sekolah agama rakyat kat kampung aku tu jadi port paling best nak main tuju selipar ni. kriteria selipar yang digunakan-TAKDAK-. pakai letak ja selipar mana yang ada. tapi selipar yang paling best nak dijadikan penuju,selipar jepun TAT SENG. aku tak sure la ada lagi ka tak selipar tu kat pasaran,tapi selipar tu memang keras,padat,berat.

budak-budak bandaq mungkin tak tau kot macam mana nak main tuju selipar ni sebab depa dibesaqkan dengan PS1 masa tu. ps1 mana ada game tuju selipar. kalau aku nak cerita cara main dia memang jadi jurnal la blog aku ni.

ok,point sebenar aku nak cakap adalah,bila dah besaq ni kenapa aku dah tak main tuju selipar? padahal dulu aku minat gila-gila-gila main menatang tu. sampaikan aku harap game ni boleh masuk dalam olimpik. boleh la aku participate. tapi bila dah membesar,aku dah tak minat nak main. kenapa??

setelah dikaji punca serta sebab musababnya,baru aku tau yang semakin kita membesar,kita semakin matang. apabila kita semakin matang,taste berubah. dari permainan tuju selipar aku bertukar kepada futsal. konklusi hari ini,kalau aku suka kat orang tu hari ni,tak bermakna aku akan suka dia sampai bila-bila. dan kalau dia tak suka aku hari ni,tak bermakna dia tak suka aku sampai bila-bila. bila sampai masa nanti,dia akan sedar yang sebenarnya taste orang akan berubah mengikut masa serta trend. chill la,masa panjang lagi. live yourlife. macam alak cakap,"kau boleh buat apa saja masa belajar kat U ni,bila dah kerja nanti,hidup kau akan bosan". 

orang bijak akan belajar dari pendengaran,penglihatan,penghayatan. orang bijak jugak percaya kepada instinct dia sendiri. mcm sniper.

Tuesday, March 15, 2011

duit!

seminggu yang lepas:
mak dah masuk 3 ratus dalam account. pandai-pandai la jimat. okay. aku ada 3 ratus. chill la.banyak kot. apa hal lah sgt. boleh beli gitar karen sebijik.

seminggu kemudian:
"ada berapa lagi dalam account? ,rm150." jimat-jimat lah sikit,jangan beli benda tak perlu."


makanan tu benda tak perlu ke?
-kalau bulan puasa ye la kot.

barang-barang projek tu tak perlu ke?
-mungkin

melepak,tengok movie,mcd tu benda tak perlu ke?
-aah,memang benda tak perlu.

dalam seminggu berapa kali aku tengok movie?
-sebulan sekali je kot

banyak habis duit kat mana?
-makanan laaaa

conclusion;macam mana nak jimat?

  1. makan sikit
  2. jangan beli barang untuk projek
  3. jangan tengok movie,jadi budak nerd
SUMPAH AKU TAKKAN BUAT SEMUA BENDA NI!

Sunday, March 13, 2011

baby i'm yours


(she use to love this song before,now she only like this song,next time maybe she will hate this song)
video

sekarang aku pun dah tak layan lagu ni. aku layan avenged sevenfold!! baru ganazzzz!!!!

tragediterperanjat!

semalam aku bergerak ke johor demi menemani aman serta akram pulang ke kampung halaman. nak buat macam mana MUSTANG GTR 500 yang aku tempah kat US tu tak siap lagi,dia cakap spare part tayar habis sebab musim bunga belum tiba. so bunga tayar takda. dia ingat aku bodoh mcm pak dia. kalau dah siap nanti,boleh la setiap minggu aku balik tepen. kalau naik mustang,senafas je dah sampai. no hal lah.

first time jejak kaki serta hidung kat johor. area muar. dapat tengok sekolah warnab,SAMURAI. singgah rumah akram. kat sini la terjadinya tragediterperanjat. aku sebenarnya serba salah nak cerita sebab dia melibatkan maruah orang lain. dah la kena cop pemfitnah,aku dah tak nak dicop pencabul maruah pulak. dipendekkan cerita,aku ternampak orang tengah meneran secara tidak sengaja. sorry la sang pelangi(bukan nama sebenar)

aku tidoq kat rumah aman. rumah kampung. dah biasa dah dengan rumah kampung ni sebab aku pun dok kampung jugak. malam tu pi makan kat sabak awor. terbaeeek cakap haaang. walaupun berjanggut nak tunggu ikan bakaq dia siap,tapi penantian tersebut berbaloi. masa tengah dok tunggu ikan sampai,akak aman tanya la aku,aman ada skandal tak??? belum sempat aku jawab,adik dia menyampuk. rahim namanya. dia tiba-tiba dengan YAKIN serta MOSESNYA tanya kakak dia. "siti tau tak skandal tu apa??" haa,apa dia?? akak dia tanya. dengan muka innocent serta tanpa rasa bersalah,dia cakap skandal tu BERSETUBUH. (hangpa boleh bayang kot macam mana aku dan aman berganding bahu gelak kat rahim ni)

ada lagi benda2 lawak yang aman buat secara tak sengaja,contohnya

aman park kereta-nak gunting rambut-orang ramai-patah balik-pergi kereta-dia tekan2 tayar-sepak2 tayar-dia ingat pancit-rupa2nya tu bukan kereta dia
(hangpa sendiri tau kan mcm mana dia punya sengal?? subhanallah)

dah la. malas tulih panjang2,pendek2 sudah la. ni pun belum tentu ada orang nak baca

p/s: takdak gambaq sebab aku orang susah,tak mampu beli kamera. laptop pun pinjam.

Friday, March 11, 2011

damn,cuti panjang!!

'adik,sila daftar kat block A,ni block perempuan" first time aku kena tegur dgn PP(penyusah pelajar) kat UM. time tu pak aku park kereta jauh berjambu dari kolej. jalan kaki dari padang sampai ke kolej. aku steady la sebab fit(tuihh!!) tapi kesian kat bapak aku,berpeluh berjalan. tapi demi his son,dia sanggup! hahaha. (kalau abah pandai guna internet nanti baca la blog ni). aku ingat la tanggal 23 MEI 2010,aku daftar masuk UM

masa tu ramai la kawan-kawan sekolah aku masuk sini,tapi orang nak haraaaaaam ramai,mcm melontar jamrah dah aku tengok,memang susah gila nak cari. dalam kereta aman dah call,dia cakap nanti jumpa,setting sama bilik. aku cakap aku set ja! seperti entri2 aku yang sebelum ni,aku malas tuilh panjang. buat lenguh tangan aku taip,buat lenguh mata ampa baca ja.

hari ni 12 mac 2011:
rasa mcm baru ja daftar masuk asasi alam bina ni. tup tup 3 minggu lagi dah belah. best la. tak payah belajaq lagi lepas ni. tak dak projek. takyah pi kuliah yang buat aku mengantuk,takyah siapkan tutorial dengan meniru lagi,takyah mengadap muka prof jaafar.

tapi...

aku benci part berpisah dengan kawan-kawan ni. sumpah lemah lutut bila part ni. kawan-kawan alam bina adalah antara yang paling cool,gila babi,sempoi. walaupun kadang-kadang ada gaduh sikit. biasalah,kawan-kawan kan.

mula-mula aku kenal kat alam bina ni,afiq dengan aaron ezas. ezas muka nerd,afiq muka biasa. lepas tu kenal dengan akram. akram ni bila dapat tau aku dengan aman sekolah kat star,diat terus label kami ni kaya. BPH! hahahahaha. tau la bpk aku anak DATUK aku. takyah la perli. akram ni muka skema jugak. hitam sikit, selalu kena bahan. dia pun kaki bahan jugak,tapi bila kena bahan emo. macam haraaaaam. hahaha tapi dia kawan aku doooh. jangan kutuk!!! aku ja boleh kutuk dia.

joyeh@izhar mustuckin. budak kys. muka memang nak mkn pelempang punya nerd. ayat masa ice breaking tak boleh blah, "saya nakkan kepuasan". sounds yellowish.. lepas tu kenal pulak dengan paul,orang sarawak. kristian. dah deal dah dengan dia nak letak nama anak michael.

ramai lagi kawan-kawan aku. wahab,afiq fawwaz,metz.ahhhhh ramai lagi lah . tak dak masa aku nak tulis. tapi aku paling suka skali kacau si SARAH SABRINA. hahahahahahhaha!!!! best gila aku habaq hang!!!! aku menang bila dia marah. modal dia tampar dengan cubit. sorry la,muscle aku banyak. tak rasa pun. tapi sarah,jangan marah eh,aku sayang kau. jangan risau. aku gurau2 manja jewwwwwwww. ewwwwwwww.......

lepas ni bye2 12th college. takde dah bilik 2 org. kafe best. ada cincau kafe.
ntah-ntah lepas ni tak boleh lepak a malik mcm selalu dah. tu port terbaek yang kau pernah jumpa kat kl ni la.

papahal pun.semua ABIANs sangat cool. ingat,kita bukan PASUM! pasum suck!


GILA

HANG GILA KA APA??
DIA BUKAN BACA BLOG HANG PUN.
TAK GUNA HANG MENGAMUK KAT SINI!!!

i'm happy for you

i'm happy for you.
what else i can say??
ayat tu jugak la nak sedapkan hati aku.
bertuah la,hang dah jumpa someone.
dah takda episod serta babak nangis-nangis dalam hidup hang dah.
dulu hang selalu cerita hang teringat kat si dia
tapi sekarang hang dah jumpa yang lagi best.
all the best,
yeah.i'm happy for you
just for you,but not me....

Wednesday, March 9, 2011

yeahhh

read her blog just now.
she really really really likes him...
what can i doo maaa
i don't have sekupang haram
she need a prove,but i'm afraid my prove will harm her
i know she's joking around
but i'm not!
maybe she thought that was funny
but i'm not.

no need to angry la haiqal
you such a young guy
u wanna drive a mustang right??
forget all this..........
the results before also show the same thing
NEGATIVE
so why you still tunggu-tunggu?
tell her?
DONE
be her friend?
DONE

she's not the one you should blame.
yeah,my mum's right.
"hang tu belajaq lagi,takyah nak bercinta"

i wish before i die,i can kiss my mum,dad and all my brothers
because only them who cares

Sunday, March 6, 2011

PI MAMPUI!

sumpah aku tak kisah hang nak cakap apa
aku dah takdak perasaan kat hang pun
pi mampui!
haktuii!!
aku benci hang!
aku memang jenis pedendam
memang aku berdendam!
tapi aku tak balas phsyically!
BODOH!
you bitch!